Welkom bij Flik-Flak

 

Sportclub Flik-Flak heeft een groot aanbod op het gebied van gymnastiek, turnen, springen, dans, acrogym en sport voor volwassenen.

Onze prachtige accommodatie De Plek, met de juiste voorzieningen, toestellen en materialen, vormt de basis om optimaal te bewegen. In de accommodatie is het dan ook prettig werken voor sporters en docenten. De accommodatie waar Flik-Flak haar lessen verzorgt biedt veertien sportruimtes met een up-to-date inrichting. Alle hallen zijn voorzien van speciaal voor de doelgroep gekozen toestellen en materialen.

In de (basis) trainingen staat centraal dat sporters worden ‘uitgenodigd’ om veel te leren. Het is daarom een bewuste keuze dat er veel standaard oefensituaties zijn die met zachte matrassen, trampolines, vanggordels en landingskuil zijn ingericht. De accommodatie biedt daarmee grote voordelen: effectief, veilig, resultaat, plezier in sport en bewegen, sfeer en betrokkenheid bij de club.

In de ruime foyer kunnen bezoekers iets eten of drinken en hebben zij de mogelijkheid om met een zelf meegebrachte laptop gebruik te maken van het draadloos internet. De grote ramen en flatscreens bieden zicht op de activiteiten van Flik-Flak en laten tijdens grote evenementen live sportwedstrijden zien.

info@flik-flak.nl.

www.flik-flak.nl

Tel: 073-6111270

Klein Volk

De allerjongste Flik-Flak sporters zetten in de Klein Volk Zaal hun eerste sportieve stappen. Vanaf het moment dat een kind kan lopen, kan het al lessen volgen! Kinderen kunnen bij deze afdeling terecht tot het moment dat ze naar groep drie van de basisschool gaan.

In de knusse, gezellige zaal met veel kleuren en zachte materialen, kunnen kinderen op een veilige manier kennis maken met de grondvormen van bewegen. In de lessen wordt op een speelse manier gewerkt aan de motorische vaardigheden van een kind, maar ook sociale vaardigheden komen aan bod. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten op touw gezet; zo is een peuter & kleuter dag, kun je regelmatig komen instuiven en komt Sinterklaas ieder jaar op bezoek.

Ouder kind gym

Eén van de ouders begeleidt het kind en leert te werken met kruip- en klimvormen. Bovendien is materiaal aanwezig waaraan het kindje zich kan optrekken. Zo leert het op speelse wijze zijn totale lijfje te beheersen. Spelen in een uitdagende omgeving stimuleert een gezonde ontwikkeling van houding en motorische vaardigheden. Oriëntatie in een grotere ruimte is daarbij van belang voor de ontwikkeling van het zelfvertrouwen.

Peutergym

Peuters hebben een grote bewegingsdrang. Rennen, rollen, klauteren, springen, peuters doen niets liever. Ze leven in een bewegingswereld vol fantasie en zijn erg creatief.  Op een speelse manier bieden wij activiteiten aan die gericht zijn op hun fysieke, motorische en emotionele ontwikkeling. We gaan uit van hun mogelijkheden en laten ze ervaring opdoen in een rijke en speelse bewegingsomgeving.

Kleutergym

Kleuters zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te rollen, klimmen, gooien, springen, hollen. Tijdens onze lessen kunnen kleuters nieuwe ervaringen opdoen en in spelletjes komen alle grondvormen van bewegen spelenderwijs  aan bod. Met groot en klein materiaal leren kinderen hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere kinderen kunnen ze hun energie kwijt, leren onder veilige omstandigheden nieuwe dingen proberen en hun angst te overwinnen.

 

Gymnastiek / turnen

Turnen jongens/meisjes

Springen over de Pegasus, zwaaien aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk, een radslag op de vloer en nog veel meer! Turnen is leuk en uitdagend. Elke les is een groot feest waarbij de kinderen al spelend leren en toewerken naar het jaarlijkse diploma-turnen. Per toestel kunnen de kinderen deelnemen aan het diploma-turnen op tien verschillende niveaus. Het behaalde niveau wordt vastgelegd op het uitgereikte diploma. Vind jij het leuk om uit je dak en over de kop te gaan? Dan is turnen iets voor jou!

Turnen gevorderd meisjes of jongens

De trainers van de recreatieve turnlessen stellen de gevorderde en motorisch verder ontwikkelde leerlingen in de gelegenheid een tweede wekelijkse les turnen te gaan volgen. Het niveau is hier iets hoger, maar plezier staat nog altijd voorop.

Selectie turnen Dames

De inhoud van deze trainingen is afgestemd op het turnen op de volgende vier onderdelen: sprong, brug, balk en vloer. De trainingen van de topsport afdeling turnen dames vinden plaats in de dameshal. Het totaal aantal trainingen en trainingsuren is afhankelijk van het niveau en de leeftijdscategorie waarin de turnster deelneemt. Sporters die in een selectiegroep trainen, werken toe naar wedstrijden wat kan variëren van regionale tot internationale wedstrijden.

Selectie turnen Heren

De inhoud van deze trainingen is afgestemd op het turnen op volgende zes onderdelen: brug met gelijke liggers, sprong, rek, ringen, vloer en voltige. De trainingen van de  afdeling turnen heren vinden plaats in de turnhal heren op de tweede verdieping. Het totaal aantal trainingen en trainingsuren is afhankelijk van het niveau en de leeftijdscategorie waarin de turner deelneemt. Sporters die in een selectiegroep trainen, werken toe naar wedstrijden wat kan variëren van regionale tot internationale wedstrijden.

 

Springen

Recreatief Trampolinespringen

Je voelt je als een vogel in de lucht, afzetten en ….hup je bent al hoog. Zweven door de lucht, neerkomen op een verende mat en hup…. weer hoog. Wentelen, draaien, schroeven. Dat is trampolinespringen. Gevaarlijk? Welnee! Als je de basistechnieken maar onder leiding van een ervaren trainer aanleert. Jaarlijks wordt de recreatiespringers de mogelijkheid geboden mee te doen aan het diploma springen.

Jump around

In deze lessen komt alles waar je in de springhal zo ongeveer op en af kan springen in de les aan bod. Trampoline banen, aan elastieken op de grote trampoline, fasttrack en airtrack, tumblingbaan noem maar op.

Selectie trampoline springen

De selectiegroepen trampolinespringen trainen meerder malen per week. In de trainingen worden nieuwe sprongen aangeleerd en werken de leerlingen gericht aan hun oefeningen voor regionale, landelijke en internationale wedstrijden.

 

Dans

Kleuterdans

Tijdens deze lessen leren kinderen op spelenderwijs de basisbeginselen van de dans. In de lessen wordt er een combinatie gemaakt van spel en techniek, waarbij gedanst wordt op de laatste hits.

Streetdance

Streetdance is een moderne dansvorm op hits van nu. Het is zowel voor jongens als meisjes en zowel voor kinderen als volwassenen. In de lessen werk je naast techniek, kracht en flexibiliteit ook aan verschillende danscombinaties. De bewegingen worden strak uitgevoerd, maar zijn net zo stoer als hiphop.

Selectiegroepen

De Flik-Flak dansafdeling kent diverse selectiegroepen in de stijlen, hiphop, streetdance en showdance. Eén keer per jaar vinden er audities plaats waar kinderen zich voor in kunnen schrijven. Audities worden regelmatig aangekondigd via onze website www.flik-flak.nl, afdeling dans.

 

Acrogym

Recreatief Acrogym

Acrogym is een combinatie van turnen, dans en acrobatiek. Deze drie onderdelen komen allemaal terug in een oefening die maximaal 2.30 minuten duurt. Bij acrogym werk je met partners. Dit kan verschillen per team. Zo heb je dames/heren duo’s, gemengde paren, dames trio’s en heren 4. Alle teams werken met een kleinere/lichtere bovenpartner en grotere/sterkere onderpartner(s).

Selectie Acrogym

Acrogymnasten die in een selectie groep trainen, werken toe naar wedstrijden wat kan variëren van regionale tot internationale wedstrijden. De topsport afdeling heeft al meerdere medailles behaald bij Worldcup, EK en WK wedstrijden.

 

Sportaanbod Volwassenen

Conditietraining & voetballen

Werken aan je conditie en erbij een lekker potje voetballen.

Conditietraining

Combinatie van conditietraining en balspelen. Kortom een les waarbij variatie voorop staat en we optimaal gebruik maken van alle materialen die Flik-Flak heeft.

Turnen voor 16-plussers - dames en heren gemengd

Op je eigen niveau turnen aan de topsporttoestellen, inclusief valkuil, zachte landingsmatten, vrije oefeningsvloer en vangapparatuur. Ontspanning door inspanning.

Ook toegankelijk voor mensen die een sport beoefenen waar veel gebruik wordt gemaakt van acrobatiek.

 

Sporten met een beperking

Verantwoord sporten voor mensen met een beperking

Sporten is goed voor iedereen! Toch is dat, als je een beperking hebt, niet altijd even vanzelfsprekend. Soms kan je niet helemaal mee in een reguliere sportgroep omdat je net een beetje extra aandacht nodig hebt. Flik-Flak heeft verschillende sportgroepen die hier speciaal op inspelen. Verder organiseren we samen met onze partners in huis regelmatig cursussen en activiteiten voor mensen met een beperking.

G-Dans

De groep G-dans is gericht op jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Plezier in dans en bewegen staat voorop!

 

Bedrijfssport  en bedrijfsactiviteiten

Het bedrijfssportprogramma van Flik-Flak is een preventief gezondheidsprogramma voor groepen werknemers. Na een persoonlijke intake, begeleiden en ondersteunen wij werknemers bij het verhogen van hun fitheid en dus hun belastbaarheid, door middel van gerichte training. Flik-Flak kent een zeer uitgebreid sportaanbod, dus is er voor iedereen een geschikte activiteit. Onze programma’s zijn niet alleen gericht op de lichamelijke doelstellingen, maar dragen ook zeker bij aan ontspanning en gezelligheid voor de deelnemers. Daarnaast biedt Flik-Flak ook op maat gemaakte revalidatieprogramma’s aan in samenwerking met andere organisaties in De Plek.

 

Uit allerlei onderzoeken blijkt steeds opnieuw dat mensen zich beter gaan voelen als ze meer bewegen. Vervolgens besteden ze ook meer aandacht aan andere gezondheidsbepalende aspecten zoals: eet-, drink- en rookpatronen. Ook dit werkt gezondheid bevorderend. Uw bedrijf plukt daar zeker de vruchten van!
Wilt u met uw werknemers/collega's deelnemen aan het bedrijfssportprogramma van Flik-Flak?

Mail naar info@flik-flak.nl en vraag naar de mogelijkheden.

 

Demo’s

Diverse Flik-Flak selectiegroepen verzorgen ook regelmatig demo’s op locatie. Sommige acts zijn vergelijkbaar met acrobatische shows uit het circus of het befaamde Cirque du Soleil.

 

Bent u  geïnteresseerd in de mogelijkheden, stuur dan een e-mail naar info@flik-flak.nl.

Voor actuele Flik-Flak informatie door het jaar heen, verwijzen we u graag naar onze eigen website

www.flik-flak.nl