Klimmen en klauteren ter voorbereiding op het Bossche Apenkooi Kampioenschap!

link naar oorspronkelijk bericht op Dtv Den Bosch. Op deze pagina staat ook een erg leuk filmpje van de voorbereidingen, dus check ook vooral de site van Dtv!

DEN BOSCH – Op 10 mei worden de Bossche Apenkooi Kampioenschappen voor de tweede keer gehouden in de speelzaal van Flik-Flak in de Maaspoorthallen. In de aanloop daarnaartoe mogen negen Basisscholen uit de Maaspoort alvast oefenen.

Klimmen, klauteren, vallen en elkaar af tikken en dat allemaal terwijl je de vloer niet mag raken. De leerlingen van basisschool Het Sterrenbosch konden zich dinsdagochtend uitleven tijdens het proef-Apenkooien in centrum voor sport en spel ‘De Plek’.

,,Ze leren vallen, snel bewegen en balanceren”, vertelt coördinator Gertruud Verwoert. ,,En ze hebben er ook nog eens plezier in.” Waar voorheen basisscholen het Apenkooien nog zelf organiseerden tijdens de gymles, is dat nu niet altijd meer mogelijk. Verwoert: ,,De juiste materialen zijn niet altijd aanwezig. En er zijn bijna geen vakdocenten Lichamelijke Opvoeding meer. Er zijn er nog maar zeven in heel Den Bosch. Dat maakt dat zo’n valgevaarlijk spel als dit niet altijd meer gedaan wordt.”

Inschrijven
Negen scholen mogen oefenen in de spelzaal van Flik-Flak. Georganiseerd door studenten van het Koning Willem 1 College, opleiding Sport- en Bewegingscoördinator niveau 4. Jur van Haaften staat in een hoek van de zaal en deelt lintjes uit aan de kinderen die moeten tikken. ,,We hebben nu al voor zeven basisscholen zo’n warmdraaidag georganiseerd en de reacties zijn erg positief”, vertelt Van Haaften. ,,Nu nog zorgen dat er genoeg kinderen aan het kamioenschap meedoen.”

De inschrijving is pas net geopend, maar een team heeft zich al aangemeld voor het tweede Bossche Apenkooi Kampioenschap. Verwoert: ,,Het team van basisschool de Hobbit, dat vorig jaar won, heeft zich al ingeschreven.” Basisscholen kunnen zich nog tot 26 april inschrijven.